Go Back   Antsmarching.org Forums > General Discussion > The 24um


Want to hide all ads on Ants? Click here
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2012, 08:42 PM   #1
comeandsee41
 
comeandsee41's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Washington, D.C.
Posts: 2,295

Shows Seen: 41

How to set up a NES to an new HDTV

i have a sony 52 inch hdtv, about 3 years old. looking to hook up the old school nintendo to the tv, but have no idea how to make it work. i've tried every combination with these wires, all wrong. can someone make this as simple as possible for me? im dumb.

thanks!
__________________
And my heart's numbered beat, will echo in this empty room...
comeandsee41 is offline   Reply With Quote

  • Want to hide all ads on Ants? Click here
  • Old 01-12-2012, 08:44 PM   #2
    tball123
     
    Join Date: Sep 2010
    Posts: 4,042

    Shows Seen: 9

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by comeandsee41 View Post
    i have a sony 52 inch hdtv, about 3 years old. looking to hook up the old school nintendo to the tv, but have no idea how to make it work. i've tried every combination with these wires, all wrong. can someone make this as simple as possible for me? im dumb.

    thanks!
    You need the RF switch and hook it up into where the cable is hooked into the TV.
    tball123 is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 08:48 PM   #3
    comeandsee41
     
    comeandsee41's Avatar
     
    Join Date: Jan 2003
    Location: Washington, D.C.
    Posts: 2,295

    Shows Seen: 41

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by tball123 View Post
    You need the RF switch and hook it up into where the cable is hooked into the TV.
    got that. but can you not use a splitter? does it have to be EITHER your cable tv or the nintendo? in other words, do you have to unplug the cable when you want to play?
    __________________
    And my heart's numbered beat, will echo in this empty room...
    comeandsee41 is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 08:51 PM   #4
    tball123
     
    Join Date: Sep 2010
    Posts: 4,042

    Shows Seen: 9

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by comeandsee41 View Post
    got that. but can you not use a splitter? does it have to be EITHER your cable tv or the nintendo? in other words, do you have to unplug the cable when you want to play?
    Hmmm, a coaxial splitter should do the job. I've always just unhooked the cable.
    tball123 is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 08:59 PM   #5
    stoneje
    EADGBe
     
    stoneje's Avatar
     
    Join Date: Feb 2004
    Location: Vermont
    Posts: 5,233

    Shows Seen: 32

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Once you get it all hooked up, if it doesn't work just open up your tv and blow into it really hard, then push Reset.
    stoneje is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 09:12 PM   #6
    rickyh24
     
    rickyh24's Avatar
     
    Join Date: Apr 2003
    Location: Philly
    Posts: 115,117

    Shows Seen: 65

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by stoneje View Post
    Once you get it all hooked up, if it doesn't work just open up your tv and blow into it really hard, then push Reset.
    rickyh24 is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 09:18 PM   #7
    RJP2741
     
    RJP2741's Avatar
     
    Join Date: Aug 2008
    Location: The Boston Garden
    Posts: 25,751

    Shows Seen: 22

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by stoneje View Post
    Once you get it all hooked up, if it doesn't work just open up your tv and blow into it really hard, then push Reset.


    /thread
    __________________
    #needmoreToby

    Quote:
    Originally Posted by HoldemHart View Post
    Once again RJ brings the knowledge.
    RJP2741 is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 10:08 PM   #8
    Revolution36
     
    Revolution36's Avatar
     
    Join Date: Sep 2006
    Location: Burlington, VT
    Posts: 3,855

    Shows Seen: 24
    Send a message via AIM to Revolution36

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    it worked EVERY TIME
    __________________
    But everyday should be a good day to die
    Revolution36 is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 10:13 PM   #9
    ExistenceNow
    We are the .1%
     
    ExistenceNow's Avatar
     
    Join Date: Aug 2004
    Location: Austin, Tx
    Posts: 47,683

    Shows Seen: 79

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by stoneje View Post
    Once you get it all hooked up, if it doesn't work just open up your tv and blow into it really hard, then push Reset.



    Fantastic
    __________________
    -Matthew
    ExistenceNow is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 10:43 PM   #10
    aicdmb
    Unreal
     
    aicdmb's Avatar
     
    Join Date: Aug 2009
    Posts: 12,312

    Shows Seen: 15

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by stoneje View Post
    Once you get it all hooked up, if it doesn't work just open up your tv and blow into it really hard, then push Reset.
    . That is fucking awesome
    aicdmb is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 10:47 PM   #11
    smokew11
    1-0
     
    smokew11's Avatar
     
    Join Date: Sep 2007
    Location: Reading, Pa
    Posts: 46,228

    Shows Seen: 29
    Send a message via AIM to smokew11

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by stoneje View Post
    Once you get it all hooked up, if it doesn't work just open up your tv and blow into it really hard, then push Reset.
    __________________
    MyShows
    In Memoriam: Kermit. May angels guide you in

    Quote:
    Originally Posted by haybale97 View Post
    One time! I fucked one fatty!
    smokew11 is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 11:13 PM   #12
    maxpower00044
    You mustn't touch
     
    maxpower00044's Avatar
     
    Join Date: May 2005
    Location: Long Island, NY
    Posts: 10,747

    Shows Seen: 20

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by stoneje View Post
    Once you get it all hooked up, if it doesn't work just open up your tv and blow into it really hard, then push Reset.
    __________________
    -Nick

    Last.Fm
    PS3: Max_Power--
    maxpower00044 is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 11:19 PM   #13
    buzz05232000
    In Flynn We Trust
     
    buzz05232000's Avatar
     
    Join Date: Sep 2005
    Posts: 28,469

    Shows Seen: 14

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by comeandsee41 View Post
    im dumb.
    no denying it
    __________________
    Quote:
    Originally Posted by kittensXLI View Post
    It doesn't matter if it's 10 people or 2 people or 25 people, as long as the discussion is good. The dropoff in thread quality has been ridiculous.

    http://www.last.fm/user/buzz05232000
    buzz05232000 is offline   Reply With Quote
    Old 01-12-2012, 11:27 PM   #14
    Tiduwho
    heh heh heh
     
    Tiduwho's Avatar
     
    Join Date: Feb 2006
    Posts: 43,428

    Shows Seen: 0
    Send a message via MSN to Tiduwho

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by stoneje View Post
    Once you get it all hooked up, if it doesn't work just open up your tv and blow into it really hard, then push Reset.
    If that doesn't work...give it a lick.
    __________________

    "And later I talk to former Presidential candidate Gary Hart and tell him how more Democrats should follow his example -- and leave politics."

    - Stephen Colbert
    Tiduwho is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 08:16 AM   #15
    Ascf33
    Pure Class
     
    Join Date: Jul 2003
    Location: Raleigh, NC
    Posts: 34,795

    Shows Seen: 21

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by stoneje View Post
    Once you get it all hooked up, if it doesn't work just open up your tv and blow into it really hard, then push Reset.
    Oh fuck



    /ENDOFMOTHERFUCKINGTHREAD
    Ascf33 is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 08:24 AM   #16
    Mateo2k
     
    Mateo2k's Avatar
     
    Join Date: Feb 2004
    Posts: 7,497

    Shows Seen: 49

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by comeandsee41 View Post
    got that. but can you not use a splitter? does it have to be EITHER your cable tv or the nintendo? in other words, do you have to unplug the cable when you want to play?
    So, you have a 52" HDTV, and you're using the coax hook up for your cable?
    Mateo2k is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 10:06 AM   #17
    Dramageek
    Don't Mess With Bill
     
    Dramageek's Avatar
     
    Join Date: Jun 2004
    Location: Fair Verona
    Posts: 4,499

    Shows Seen: 44

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by stoneje View Post
    Once you get it all hooked up, if it doesn't work just open up your tv and blow into it really hard, then push Reset.

    Sigged.
    __________________
    "If you spend word for word with me, I shall make your wit bankrupt."
    ~Two Gentlemen of Verona

    44 shows since 6.3.98. Next: ???
    Dramageek is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 10:09 AM   #18
    ProudestAnt
    Buck Nasty
     
    ProudestAnt's Avatar
     
    Join Date: Aug 2002
    Location: Ralph Wilson Stadium
    Posts: 21,037

    Shows Seen: 8
    Send a message via AIM to ProudestAnt

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by Mateo2k View Post
    So, you have a 52" HDTV, and you're using the coax hook up for your cable?
    Yeah, how did we go 15 posts before someone brought this up? Way to waste your HDTV...
    ProudestAnt is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 10:18 AM   #19
    comeandsee41
     
    comeandsee41's Avatar
     
    Join Date: Jan 2003
    Location: Washington, D.C.
    Posts: 2,295

    Shows Seen: 41

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by ProudestAnt View Post
    Yeah, how did we go 15 posts before someone brought this up? Way to waste your HDTV...
    what do you mean? i have an HDMI cable that runs from the box to my tv.
    edit: got it to work, but no sound.
    __________________
    And my heart's numbered beat, will echo in this empty room...
    comeandsee41 is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 10:21 AM   #20
    Mateo2k
     
    Mateo2k's Avatar
     
    Join Date: Feb 2004
    Posts: 7,497

    Shows Seen: 49

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Well, regardless of wasting a new TV, the original RF Switch for the NES had the ability to hook your cable to the RF switch, and then screw the RF Switch right to the back of the TV. The SNES and possibly the NES, came with Red, Yellow, White AV cables that will work, and those cords are interchangeable between the two systems.

    I ended up buying an A/V switch, as we have a N64, NES, SNES, and Dreamcast, as well as a Wii and PS3 hooked up to our TV. The AV switch is great, and primarily stays switched for the SNES. #bestsystem
    Mateo2k is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 10:22 AM   #21
    Mateo2k
     
    Mateo2k's Avatar
     
    Join Date: Feb 2004
    Posts: 7,497

    Shows Seen: 49

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by comeandsee41 View Post
    what do you mean? i have an HDMI cable that runs from the box to my tv.
    edit: got it to work, but no sound.
    Then what was screwed to the "Cable in" part of your TV that was causing problems with the RF Switch?
    Mateo2k is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 10:22 AM   #22
    dmbgodagirl41
    Go. Tommy. Go.
     
    dmbgodagirl41's Avatar
     
    Join Date: May 2002
    Location: KT lives in Baltiwhore
    Posts: 74,008

    Shows Seen: 108

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    I always wished I could shoot that fucking dog when I missed.

    Edit: up up down down left right left right B A select start
    __________________
    Please advise, thanks!
    Quote:
    Originally Posted by Nick@Night View Post
    Calm down, 12.
    dmbgodagirl41 is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 10:29 AM   #23
    Doors Allan Coe
    The Whiskey Bastard
     
    Doors Allan Coe's Avatar
     
    Join Date: Aug 2002
    Location: CT
    Posts: 5,778

    Shows Seen: 23
    Send a message via AIM to Doors Allan Coe

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Fuck hooking an NES up to the tv!!

    Crack and original Xbox!

    That is what I did. I have almost EVERY nes, segams, snes, sega gen, sega cd, game. Plua few N64 and arcade titles!

    beats the shit out of collecting, storing, and trying to play old game. plus nothing beats being able to play a hard game and being able to save...
    __________________
    I've gambled down in Shreveport, gambled down in Spain. I won my first wife shootin dice, but I lost her in a poker game.
    Doors Allan Coe is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 10:29 AM   #24
    Doors Allan Coe
    The Whiskey Bastard
     
    Doors Allan Coe's Avatar
     
    Join Date: Aug 2002
    Location: CT
    Posts: 5,778

    Shows Seen: 23
    Send a message via AIM to Doors Allan Coe

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    cinemassacre.com

    angry video game nerd is awesome...

    if you haven't watched him before do yourself a favor he reviews all sorts of crappy old games
    __________________
    I've gambled down in Shreveport, gambled down in Spain. I won my first wife shootin dice, but I lost her in a poker game.
    Doors Allan Coe is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 10:32 AM   #25
    Nick@Night
    Just be good until then
     
    Join Date: Jun 2005
    Location: Minneapolis, MN
    Posts: 33,260

    Shows Seen: 15

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    This 8-bit console technology is confusing to even the most advanced of users.
    __________________
    You're no medium. Just the scum on the shallow end of assumption.
    Nick@Night is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 10:33 AM   #26
    decemberlov
     
    decemberlov's Avatar
     
    Join Date: Mar 2010
    Location: Philly
    Posts: 4,531

    Shows Seen: 0

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    I run my NES through the front of the dvd player...or back depending on where the input is on yours.
    __________________
    ~*~ Together we are all alone, united on a spinning stone
    So if your love is running down, don't concentrate it....spread it round ~*~
    decemberlov is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 10:34 AM   #27
    decemberlov
     
    decemberlov's Avatar
     
    Join Date: Mar 2010
    Location: Philly
    Posts: 4,531

    Shows Seen: 0

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by Nick@Night View Post
    This 8-bit console technology is confusing to even the most advanced of users.
    My daughter has been hooking up the NES since she was 3. I'm a proud mama
    __________________
    ~*~ Together we are all alone, united on a spinning stone
    So if your love is running down, don't concentrate it....spread it round ~*~
    decemberlov is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 12:04 PM   #28
    handsareme
    #34
     
    handsareme's Avatar
     
    Join Date: Oct 2004
    Location: Indiana
    Posts: 8,413

    Shows Seen: 5
    Send a message via AIM to handsareme

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Quote:
    Originally Posted by decemberlov View Post
    I run my NES through the front of the dvd player...or back depending on where the input is on yours.
    Aww yeah...
    __________________
    Total flight hours: 236.1 Total landings: 469 Total PIC: 174.6 Total Multi-engine: 11.4
    Current certificate: Airplane Multi-Engine Instrument Rated Commercial Pilot | In sight: Certified Flight Instructor
    handsareme is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 08:19 PM   #29
    defcon
    :rattled
     
    defcon's Avatar
     
    Join Date: Jul 2004
    Location: G-Vegas, SC
    Posts: 13,834

    Shows Seen: 13

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    This reminds me of the South Park episode where Cartman freezes himself to travel forward in time so he can get his Wii...and then it's so far in the future they can't hook it up.
    __________________
    {Chris}
    Quote:
    Originally Posted by whygohome? View Post
    flo is not hot. i mean sure if i needed some liability pussy she could go full coverage on my cock, but she's not exactly premium.
    defcon is offline   Reply With Quote
    Old 01-13-2012, 09:07 PM   #30
    MarvinBerry
     
    Join Date: Oct 2009
    Location: Minnesota
    Posts: 2,043

    Shows Seen: 22

    Re: How to set up a NES to an new HDTV

    Don't jump on the turtle shell too many times. Your extra lives will drop to 0. Don't be greedy.
    __________________
    Uhhh
    MarvinBerry is offline   Reply With Quote
    Reply

    Bookmarks

    Thread Tools
    Display Modes

    Posting Rules
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is Off
    HTML code is Off

    Forum Jump


    Want to hide all ads on Ants? Click here

    All times are GMT -4. The time now is 07:45 PM.


    Powered by vBulletin® Version 3.8.6
    Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


       
    Site LinksAbout AntsAnts MobileTweet Tweet
    Home
    Ants+
    Tour Central
    Search bar
    RSS Feeds
    About Us
    Contact Us
    The Ants Blog
    Advertise on Ants
    Ants on your cell phone
    iAnts
    mobile news
    mobile setlists
    antslive!
    Ants' Twitter
    DMBLive Twitter
    Matt's Twitter
    Jake's Twitter
    Joe's Twitter